Venčení a procházky jsou jednou z nejnutnějších, ale i nejoblíbenějších činností každého pejskaře. Denně věnujeme našemu psímu kamarádovi čas ke společně stráveným chvílím. A co si budeme namlouvat, je to nutné za každého počasí. O to víc bychom měli dbát na bezpečnost, pokud vodíme našeho psa mezi lidi, do provozu, ale i do volné přírody. Nezapomínejme proto na pomůcky, které pomohou ochránit zdraví našeho psího kamaráda.

Obojek je základ

Do primární výbavy bezesporu patří obojek. Vybírat můžete podle velikosti plemene, materiálu, barvy, stylu a tak podobně. Na výběr máme skutečně širokou škálu obojků, ať už dáte přednost kůži, stahovacímu obojku, reflexnímu, nebo třeba tomu „šviháckému“ ve formě šátku. Důležité je, aby obojek dobře Vašemu psovi seděl a neškrtil.

https://profizoo.cz/eshop/psi/voditka-obojky-postroje-nahubky/obojky

Vodítko – nastavte Vašemu psovi hranice

Vodítkem nastavíte Vašemu psovi limit, kam až se může od Vás vzdálit. Využijete při procházce, nebo výcviku (pro učení základních povelů). Pokud máte nadmíru aktivního psa, rázně mu nastavíte „mantinel“ a on rychle pochopí, že se má držet u Vás. Vodítka můžete vybírat klasická, samonavíjecí, stopovací šňůry a popruhy. To vše dle váhy a síly Vašeho psa.

https://profizoo.cz/eshop/psi/voditka-obojky-postroje-nahubky/voditka

Náhubky, košíky – zoubky pod kontrolou

Cestujete hromadnou dopravou, jdete navštívit veterináře nebo se pohybujete se psem ve společnosti dalších lidí, nebo zvířat? Nebude od věci mu nasadit ten správný náhubek. Nikdy nevíte, čeho se může polekat a jakou reakci to může vyvolat. Vždy je dobré předcházet případným zraněním, nebo nedorozuměním. V náhubku budou jeho ostré zuby „skryty“ před okolním světem. Náhubky lze vybírat podle materiálu a odolnosti, barvy, standartní, fixační, nebo i podle použití například při výcviku.

https://profizoo.cz/eshop/psi/voditka-obojky-postroje-nahubky/nahubky

Reflexní prvky

Tyto funkční prvky uvítáme zejména při zhoršené viditelnosti, večer, v mlze, při dešti, nebo jiných nepříznivých podmínkách. Je vhodné je umístit na dobře viditelné místo, na obojku, vodítku, nebo postroji. Reflexních doplňků je nepřeberné množství. Zvolit můžeme různé pásky, samolepky, nebo přívěsky. Reflexní prvky při osvícení odráží světlo a Vy máte perfektní přehled, kde se Váš psí kamarád právě nachází. Použít můžete textilní, nebo fóliové doplňky, ale také s LED baterií.

https://profizoo.cz/eshop/psi/voditka-obojky-postroje-nahubky/ostatni/privesky-na-obojek/svetylko-na-obojek-blikaci-s-karabinkou-tr-1ks

https://profizoo.cz/eshop/psi/voditka-obojky-postroje-nahubky/obojky/podle-materialu/reflexni/satek-trixie-reflexni-l-xl-1ks?gclid=EAIaIQobChMI65O-8diQgQMV0JWDBx3jzgppEAAYASAAEgKELvD_BwE

https://profizoo.cz/eshop/psi/voditka-obojky-postroje-nahubky/voditka/klasicka/podle-delky/mene-nez-183/voditko-pre-psy-ruffwear-knot-a-leash-hibiscus-pink-s?gclid=EAIaIQobChMIq-uO_diQgQMVRSwGAB1fggZ2EAAYASAAEgIIyvD_BwE

Teď už jen vyrazit na procházku a užít si s Vaším psem úžasné chvíle za jakéhokoliv počasí, spolu a bezpečně. A nezapomínejte ani na sebe. I páníček může mít na sobě nějaký ten reflexní prvek.