Kočky jsou mimořádně aktivní a hravé. Jednoduše jim nedá spát vše co je nějakým způsobem v pohybu, nebo má na první pohled atraktivní povrch a strukturu. Pro milovníky designového bydlení může být soužití s kočičím parťákem občas oříšek, když zasekne svůj drápek do sedačky, nebo nábytku. Proto je téměř nezbytné pořídit do domácnosti účinné škrabadlo s širším využitím.

Péče o drápky i vybití přebytečné energie

Pokud Vaše kočka tráví celý den v bytě a občas i o samotě, bude mít v sobě nadmíru energie, kterou je třeba vhodným způsobem uvolnit. Na škrabadle se může do sytosti vyřádit, precizně si nabrousit drápky a zažít excelentní adrenalin. Škrabací plocha by měla být pro tyto aktivity dostatečně velká. Vaše domácnost, potažmo nábytek bude ochráněn před útoky ostrých drápků. Škrabadlo v domácnosti zároveň podpoří kočičí přirozené instinkty a poskytne stimulující prostor. Přirozená péče o drápky bude tak zajištěna hravou formou.

Čas pro odpočinek a kočičí snění

Ideální volbou je pořídit škrabadlo v kombinaci s odpočívací plochou a posedem v dostatečné výšce. To kočka ocení, jelikož Vás bude ráda pozorovat z výšky ze své základny. Rozhodně nešlápnete vedle, pokud pořídíte dostatečně robustní strom, prolézačku, nebo dokonalý úkryt. Vaše kočka si rychle zamiluje svůj prostor, kde nalezne bezpečné útočiště před zvídavými pohledy ostatních členů domácnosti. Kromě každodenních aktivit si kočky velice rády pospí. Útulný pelíšek s měkkým polstrováním bude jedinečným zážitkem pro to pravé kočičí snění.

Multifunkční designový prvek domácnosti

Škrabadla i odpočívadla nemusí být pouze nudnou záležitostí bez nápadu, lze vybrat i designové kousky. K dostání jsou v různých barvách, tvarech, patrové, variabilní, malé, vysoké, s vyhlídkou, zavěšenými hračkami, nebo úkrytem pro nerušenou relaxaci. Pokud si Vaše kočka teprve na nové škrabadlo zvyká, zkuste ji nalákat například umístěním šanty kočičí. Můžete ke škrabadlu položit oblíbené hračky, nebo šťavnatý pamlsek. Dobře zvoleným škrabadlem poskytnete Vaší kočce dokonalou domácí tělocvičnu. Pravidelným pohybem dosáhnete u Vaší kočky dobré psychické i fyzické pohody. Zaměřte se i na „hrací“ prvky, pokud máte kotě. Podpoříte jeho aktivitu a bystření smyslů. Dle stáří a aktivity kočky také vybírejte velikost škrabadla a komfortní zóny. Důmyslně řešené škrabadlo a odpočívadlo se stane oblíbeným místem Vaší kočky, kde bude ráda trávit svůj čas pro odpočinek i zábavu.