Rozhodli jste se pro nového člena rodiny, kterým bude fretka? Připravte se na trochu svéhlavého tvora, který miluje noční život. Na druhou stranu je tento rozpustilý rošťák milý a užijete si s ním dost zábavy. Pokud ho naučíte chodit na vodítku, s radostí Vás doprovodí na procházku.

Soukromý prostor pro spánek a relaxaci

S rozvahou rozmyslete, kde bude Vaše milá fretka trávit svůj čas. Kam nejlépe umístit pelíšek, tak aby měla fretka pohodlí. Nezapomínejte na její noční život. Pokud tedy nechcete být rušeni z nočního spánku, vyčleňte ji prostor mimo Vaší ložnici a další prostory, kde uvítáte klid. Fretka se ráda ubytuje v měkkém pelíšku podobně jako kočky, nebo psi. Pokud ji chcete nastavit jasné mantinely pro pohyb, lze ji pořídit i prostornou klec, nebo lépe voliéru. V případě, že se rozhodnete pro její volný pohyb po celém bytě, mějte na paměti, že je velice zvídavá. Bude chtít prozkoumat každý kout, skrýš a Vaše oblíbené dekorace. Chovem v bytě si však k fretce vytvoříte úzký kontakt a bude tak krotká a přítulná.

 

Krmení dravé zvěře

Fretka je masožravec, s vegetariánskou stravou na ni rozhodně nechoďte. Ráda si pochutná na čerstvém mase, jako například kočka. Můžete ji dopřát krmivo na míru přesně dle jejich preferencí a potřeb. Praktické balení v konzervě, nebo kapsičce jistě uvítáte kdykoliv. Zvolit můžete i chutné granule s obsahem živočišné bílkoviny, obilovin, vitamínů, tuků a minerálních látek. Navíc si chroupáním granulí mechanicky čistí zuby od plaku. Pitný režim zajistí praktická napáječka, na kterou si fretka rychle zvykne. Pro zpestření jídelníčku můžete zařadit vitamínové doplňky stravy a další pamlsky určené pouze fretkám.

Precizní péče

Fretka je mimořádně bystrá, přítulná a milá společnice. Kromě hraček, prolézačky, houpačky a dalšího vyžití ji můžete dopřát i voňavou koupel s pečujícím šamponem. Vyživíte tak její kůži a srst, dodáte lesk a pružnost. Do pravidelné péče zařaďte i stříhání drápků.

Další potřeby, které se Vám budou hodit:

*Měkká podestýlka pro stavbu hnízd a pelíšků.

*Postroj pro zvídavé fretky, které budou ochotné s Vámi jít na procházku.

*Komfortní a útulná klec.

*Potřeby na pěstění nejen s antiparazitním účinkem.

*Chutné a vyvážené krmivo s potřebnými živinami pro vitální život Vaší fretky.

*Nezbytné hračky, prolézačky, nebo houpačky pro nikdy nekončící zábavu.

Hravý mazlíček s nevinným pohledem Vám bude dělat společnost po dlouhé roky, dožívá se až 8 let. S fretkou si užijete spoustu legrace. Užívejte si bezstarostné chvíle s tímto přítulným mazlíčkem.