Zřejmě každý pes udělá nějaký ten „akrobatický“ kousek za dobrý pamlsek, svačinku, pochoutku, nebo jakékoliv zpestření k běžné krmné denní dávce. Jak ale vybrat ten správný, abychom našemu psovi poskytli to nejlepší s ohledem na jeho aktuální potřeby?

Ať už máme doma štěně, psího seniora, psa s citlivým zažíváním, nebo potravinovou intolerancí musíme zohlednit i jeho momentální energetický výdej. Pro výběr pamlsků je mnoho parametrů, kterými se řídit. Obecně lze říci, že se můžeme spolehnout i na dobrou intuici, abychom poskytli psovi to nejlepší, co jeho zdravotní stav žádá.

Dentální pamlsky

Vynikající volba, jak chutnou formou přimět Vašeho psího miláčka starat se o chrup. Dentální pamlsky mají jedinečnou výhodu, že skvěle chutnají a zároveň mechanicky čistí zuby od plaku i zubního kamene. Při žvýkání si pes masíruje dásně, které udržuje zdravé. Osvěží si dech, čistí jazyk a posílí žvýkací svalstvo. Tyto žvýkací snacky slouží i jako hračka, zabavíte Vašeho psa na poměrně dlouhou dobu. Vyzkoušejte například PROFIDOG Snack Dental 130 g.

Funkční pamlsky

Pamlsky by měly být především zdrojem vitamínů, minerálních látek, stopových prvků a poskytnout energii. Cíleně můžete vybírat dle nároků Vašeho psa. Lze se zaměřit na snacky bez lepku, pro citlivé zažívání, na podporu imunity, pro regeneraci organismu například po úrazech, s nízkým obsahem tuku při nadváze, s optimálním poměrem minerálů při problémech s močovým ústrojím, s živočišnými proteiny, nebo pouze rostlinnými, na výživu a podporu kloubů, nebo srsti a další možnosti dle aktuálního zdravotního stavu Vašeho psa. Dále se můžete zaměřit na pamlsky dle věku, nebo plemene psa. Možností je nespočet, za zmínku stojí následující produkty:

PROFIDOG Snack Immunity 130 g :: profizoo.cz

PROFIDOG Snack Mobility 130 g :: profizoo.cz

PROFIDOG Snack Sensitive 130 g :: profizoo.cz

Výcvikové pamlsky

Oblíbenou odměnou je jistě chutný pamlsek při výcviku, kdy se každý pes bude snažit za skvělou dobrůtku udělat maximum. Pro takové účely jsou vynikající malé pamlsky (kostičky, granulky, atp.), kdy za každý splněný povel dostane jeden výtečný mls.

PROFIDOG Snack Energy 130 g :: profizoo.cz

PROFIZOO Krmné piškoty 8 kg :: profizoo.cz

Svačinky

Tak jako my lidé si rádi zpestříme den něčím dobrým i psi si rádi pochutnají na výtečné svačince. Dopřejte jim nejen jako odměnu sušené přírodní pochoutky, salámky, masové tyčinky, proteinové doplňky, nebo delikatesní psí sušenky.

PROFIZOO Ucho vepřové sušené volně 1ks :: profizoo.cz

Odměna, která se vyrovná chutnému pamlsku?

Tou bude bezesporu Vaše pozornost a péče o psího kamaráda. Co by mohlo být sladšího než bezvýhradné přátelství, které Vás spojuje a dokonale naplňuje radostí a láskou.

Pamlsek podávejte Vašemu psovi vždy jen jako doplněk a zpestření k běžnému jídelníčku. Rozhodně se vyhněte těm s umělými barvivy, konzervačními látkami a dalšími umělými aditivy. Mohou mít negativní vliv nejen na trávicí systém. Vždy přihlédněte k aktuálnímu zdravotnímu stavu Vašeho psa i energetickému výdeji.