Cestování s kočkou vyžaduje precizní plán, komfortní přepravní box, vhod přijdou například i kšíry. Vodítko a obojek nejsou pouze výsadou psů, i Vaší kočce poskytnou spolehlivou službu a Vám klid na duši. Spojte cestování s příjemnými prožitky. Poslouží k tomu dobrá svačinka, oblíbené hračky, a hlavně Váš vlídný přístup. Zmírníte případný stres, který Vaše kočka zažívá při cestování autem, nebo dopravními prostředky.

Cesta autem, nebo hromadnou dopravou? I Vaše kočka to zvládne

Jednou za čas přijde chvíle, kdy budete muset vzít kočku například k veterináři, nebo s ní cestovat na delší vzdálenost. Pomohou Vám s tím praktické přepravní boxy, ve kterých bude mít kočka pohodlí, větrání i výhled. Při čekání v čekárně u lékaře, nebo v jiném prostředí zároveň bude mít pro sebe bezpečný prostor a odstup od dalších přítomných zvířat a lidí. Snížíte tak stresovou situaci. Přepravky vybírejte dle velikosti kočky. Vnitřek přepravky je vhodné vyložit oblíbenou dekou, nebo polštářem pro komfortní cestování.

Nejen pes se může pyšnit designovým obojkem a vodítkem

Rozhodně nepočítejte, že bude Vaše kočka poslušně chodit na vodítku jako kdejaký pes. Je trochu svéhlavá a na tyhle nápady ji „neužije“. V rámci bezpečnosti ji můžete samozřejmě vyvenčit na vodítku, ale spíše z důvodů, abyste nad ní měli kontrolu. Nečekaný stres v podobě psa, nebo jiného většího zvířete ji může vyděsit. S vodítkem zabráníte nechtěnému útěku, na povely „k noze“ určitě neuslyší. Slušet ji může reflexní, textilní nebo kožený designový obojek.

Jak zpříjemnit cestování, aby bylo co nejpohodovější?

Je dobré mít v záloze nějakou pochoutku na zpestření (ne)všedního dne. Kočka ocení šťavnaté kousky sušeného masa, chutné tyčinky, měkký snack s vitamíny, nebo šantou. Vyberte ji neodolatelné pamlsky z kuřecího, hovězího, jehněčího, kachního, nebo rybího masa. Potěší ji určitě i dentální tyčinky, které ji náležitě zabaví.

Pokud Vás čeká delší cesta na dovolenou, nezapomeňte na přestávky na venčení. Kočka se protáhne a načerpá potřebnou energii. Můžete s sebou vzít i malé škrabadlo, na kterém se může vyřádit a zabavit se. Přestávky nezanedbávejte, vhodné budou nejen na krmení a podání vody, ale i zmírnění obtíží (nevolnost), nebo stresu.