Nejen my lidé se potřebujeme v horkých letních měsících zchladit a příjemně osvěžit. Dopřejte to i svému mazlíčkovi s hustou srstí, která v je v létě lidově řečeno „na draka“. S pomocí letních vychytávek to půjde snadno.

V hlavní roli chladící podložky

Jednou z nejúčinnějších potřeb pro Vašeho mazlíčka na horké letní dny a noci jsou chladící podložky. Jsou vhodné jak do bytu, tak i do auta, kdy je nutné „přečkat“ nezbytné cestování. Podložku jednoduše zchladíte v lednici na nejnižší možnou teplotu. Je naplněna gelem, který udržuje nízkou teplotu až několik hodin. Podložku můžete použít samostatně, nebo ji vložit do pelíšku Vašeho mazlíčka. Snadno se udržuje a je voděodolná. Váš pes ji uvítá nejen doma, ale třeba i na zahradním pikniku v příjemném stínu.

Tipy na příjemné zpestření horkého dne

*Občas můžete vhodit do misky s pitnou vodou kostku ledu. Zábavná hra je rázem na světě.

*Podávejte Vašemu psovi vychlazený vývar jako příjemné zpestření pitného režimu.

*Do jídelníčku zařaďte vlhké krmivo pro doplnění potřebné hydratace.

*Dopřejte Vašemu psovi koupání v přírodním koupališti, nebo potoce.

*Chladící podložka nejen na noc do pelíšku, ale třeba i na odpolední zahradní piknik.

*Vodní hračky, zábava, která neomrzí. Ochladí i zabaví Vašeho psa.

*Chladící vesta nejen na procházku a cestování do horkých dnů.

Zábava u vody

Jen málokterý pes se nevrhne za lákavým aportem do vody. V létě je to pak obzvlášť zábavné, pokud se i příjemně zchladí. Dopřejte svému kamarádovi plovoucí hračky, které si rychle oblíbí. Můžete pořídit chladivé kousátko s gelem, které dáte jednoduše vychladit do lednice. Chladivá zábava je rázem na světě. Pokud nemáte přístup k rybníku, nebo jinému koupališti, jednoduše psa ochlaďte sprchou. Jestli Váš pes odmítá sprchu (z různých důvodů), můžete zvolit přikládání chladivého ručníku.

Pitný režim je základ

Nezapomínejte nabídnout průběžně psovi dostatek tekutin, aby byl po celý den plně hydratovaný. Předejdete tak nepříjemnému přehřátí organismu a s ním spojené další zdravotní komplikace. Na procházky vezměte s sebou láhev vody a cestovní misku pro komfortní pití.

Do jídelníčku Vašeho psa je vhodné zařadit polévky, ochucené nápoje vhodné pro psy, nebo vlhké krmivo pro doplnění hydratace. Pokud už pes odmítá pít vodu, jsou tyto chuťovky tím pravým lákadlem.

Za jasných horkých dnů omezte procházky a raději ji přesuňte na večerní hodiny. Udržujte psa ve stínu, v klidovém režimu a hydratujte. Chlazený pamlsek také přijde vhod. Užijte si léto se svým zvířecím parťákem v co největší pohodě.