Stejně jako je důležitá výživa, nebo údržba srsti je i dentální hygiena na předních příčkách péče o Vašeho psího kamaráda. Předejdete nejen zápachu z dutiny ústní, ale i závažnějším potížím. Dobrá zpráva je, že to jde i zábavnou formou.

Prevence je základ

Koukněme se Vašemu psovi preventivně na „zoubek“. Není to žádná věda. Z našeho každodenního života známe zubní kartáček a pastu, ne jinak to bude i u Vašeho chlupáče. Ze široké nabídky si určitě vyberete ten správný pro psa dle stáří, plemene, citlivosti dásní a dalších parametrů. S péčí o zuby začínejte již od mala, tak aby si Váš pes zvykl a zařadil ji mezi každodenní aktivitu. Pravidelnou péčí o chrup zabráníte nechtěné tvorbě zubního plaku, kamene a podpoříte svěží dech. Na výběr jsou i další doplňky v péči o chrup jako například zubní gel, ústní sprej, nebo ochucený roztok do pitné vody. Chuť doplňků je uzpůsobena tak, aby byla pro psí kamarády atraktivní. Nebude tedy překvapením, že může chutnat po kuřecím mase, nebo játrech.

Zábavné čištění zoubků, péče hrou

Hravou formou vyčistíte Vašemu psímu kamarádovi zuby od zubního plaku a ani to nemusí vědět. Do hry přichází dentální hračky, které se zábavnou formou postarají o hygienu dutiny ústní. Péče zahrnuje kousání, žvýkání hraček z různých materiálů, které účinně odstraňují nežádoucí plak. Vyzkoušet můžete dentální kousací kroužky, tyčinky, provazové hračky. Dentálními hračkami podpoříte i rychlejší uvolnění mléčných zubů u štěňat a poskytnete úlevu dásním. V neposlední řadě si Váš pes posiluje žvýkací svaly.

Rovněž vhodně zvolené granule poskytnou v dentální hygieně skvělou službu. Zkuste například PROFIDOG s optimální velikostí granulí dle plemene Vašeho psa, nutričně vyvážené, s vysokým obsahem masa a vynikající chutí.

  • Optimální velikost granulí PROFIDOG dle plemene Vašeho psa.
  • Kompletní vyvážené suché krmivo.
  • Nutričně vyvážené a chutné granule.
  • Optimální poměr proteinů, vlákniny, tuků a vitamínů.
  • Vysoký obsah masa.
  • Podpora imunitního systému a látkové výměny.
  • Rovnováha trávicího systému.
  • Okamžité dodání potřebné energie.
  • PROFIDOG je pořádná porce granulí z čerstvého masa.

Funkční doplňky jako chutný pomocník při péči o dásně a zuby

Vynikající pochoutkou lze podpořit například svěží dech, pevné dásně a posílené žvýkací svaly. Funkční pamlsky určené pro dentální hygienu jsou chuťově atraktivní a významně ovlivňují stav chrupu Vašeho psa. Nejen, že si Váš pes skvěle pochutná a zabaví se na dlouhou dobu, zároveň si kousáním tyčinek posiluje čelisti, odstraňuje zubní plak a zamezí tvorbě zubního kamene. Na výběr jsou různé druhy žvýkacích tyčinek, plátků, nebo malých snacků. Vyberte příchuť vhodnou pro mlsný jazýček Vašeho psího kamaráda. Budou to mentolové tyčinky, zvěřinové, hovězí, kachní, nebo krůtí snacky s přídavkem kalcia? Sortiment je široký. Nepřekračujte doporučené množství určené pro vašeho psa, jen tak mu zabezpečíte spokojené trávení. Vždy berte pouze jako doplněk k běžné krmné dávce.