Prohlížet data

Září 2024

Cestujeme

Máme pro Vás pár tipů, jak si užít perfektní výlet ve společnosti Vašeho psa

11. 9. 2024 • Autor

Milujete procházky a výlety s Vaším čtyřnohým parťákem? Věříme, že ano. Kdo by se netěšil na pořádný výšlap do hor, lesa, nebo do parku. Příroda je lék a při aktivním odpočinku si maximálně „vyčistíte“ hlavu od zbytečných a neprospěšných myšlenek.

Kam na výlet aneb vstup se zvířaty povolen

Jak jistě víte, při venčení je nezbytné držet si svého psa na vodítku. I když je Váš psí miláček naprosto nekonfliktní, nikdy nevíte, co se může přihodit. Při leknutí může snadno dojít k nepředvídatelným situacím, kterým je radno předcházet. To samé platí nejen při venčení, ale i na cestách.

  1. Základní pravidlo tedy zní – bezpečné venčení na vodítku.
  2. Dbejte nařízení, kde všude se mohou psi volně pohybovat (i v doprovodu majitele).
  3. Při cestování hromadnou dopravou použijte náhubek.
  4. Pokud cestujete autem, nezapomeňte na přepravku, nebo bezpečnostní pás.
  5. Do auta můžete přibalit i chladící podložku, pokud je venku stále teplo. Zpříjemníte tak cestování Vašemu psovi na maximum.
  6. Respektujte ostatní turisty, kteří nemusí být naladěni na domácího mazlíčka.
  7. Udržování pořádku po Vašem psovi.

Ať už zvolíte stezku lesem, výšlap do hor, nebo přírodní rezervaci, vždy berte ohled na fyzickou kondici Vašeho psa. Jedině tak si výlet společně maximálně užijete.

Co s sebou do batůžku

Tak jako si vy zabalíte svačinu a nezbytnosti na cestu, i Váš pes bude potřebovat pár věcí, bez kterých se neobejde.

Rozhodně vezměte s sebou:

  • Cestovní misku nejen na vodu.
  • Oblíbené pamlsky pro Vašeho psa jako rychlý zdroj energie.
  • Krmivo, na které je zvyklý.
  • Případné léky, nebo základní vybavení lékárničky při nenadálém zranění.
  • Někteří psi ocení i speciální ponožky, nebo boty pro náročnější podmínky.
  • Při změně počasí přijde vhod nepromokavý, nebo hřejivý obleček.
  • Pro malé lenochy si vezměte cestovní tašku, ve které můžete psa přenést na vzdálenost, která mu již dělá potíže.
  • Vezměte s sebou i hračky, se kterými je zabavíte. Pokud budete mít prostor na frisbee, hračky do vody, nebo další vychytávky, Váš pes bude jistě nadšený.
  • Pelíšek při nocování, nebo delším pobytu.

Zvolili jste vícedenní výlet? Zaměřte se na ubytování „dog-friendly“

Rozhodli jste se se svým psím kamarádem si pořádně užít výlet a zdržet se třeba i pár dnů mimo domov? Porozhlédněte se předem po ubytování, kde budou psi vítáni. Ne každý provozovatel ubytovacího zařízení musí být svolný k pobytu se psem. Předejdete tak nedorozumění a zbytečným potížím.

To samé platí i o veřejném koupání například v rybnících, nebo dalších vodních tocích. Vždy si vybírejte pláže a místa přístupná i pro psy. Většinou se zákaz vztahuje na městské koupaliště, nebo pláže například u kempu a podobně. Tam, kde budete mít prostor sami pro sebe by neměl být problém.

Vstřícní k Vám bude i většina restaurací, kam zajdete na chutný oběd, nebo jiné občerstvení. Návštěva se psem je již téměř běžným standardem. Přesto se řiďte nařízením daného zařízení.

Věříme, že si cestování při krásném počasí užíváte na maximum. Zohledněte fyzickou kondici Vašeho psa a přizpůsobte mu výlet tak, aby byl nadšený a těšil se z příjemného zážitku.

Soutěžíme

Máme spokojeného vítěze krmiva Bosch HPC Menue ZDARMA na půl roku

5. 9. 2024 • Autor

S radostí Vám představujeme vítěze naší letní soutěže o nutričně vyvážené krmivo Bosch HPC Menue.

Vyzkoušejte i vy – Bosch HPC Menue, nutričně vyvážené krmivo pro domácí mazlíčky z rodinné společnosti s 60letou tradicí. Pro výrobu krmiv jsou využívány regionální suroviny nejvyšší kvality v souladu s potravinovými normami. Původ masa pro výrobu krmiva je výhradně z chovu určeného pro lidskou spotřebu.

Děkujeme za účast a gratulujeme k chutné výhře na půl roku ZDARMA. Vaše PROFIZOO 💚.

Staráme se

Kloubní výživa a pro koho je primárně určena

4. 9. 2024 • Autor

Máte doma vysoce aktivního psa, neklidného, který chvíli neposedí, nebo naopak domácího pecivála, kterého do procházky musíte nutit? Ať už je to tak či onak z jakýchkoliv důvodů, je nutné dbát na pravidelný přísun kvalitních živin, podporující komfortní a veselý život Vašeho psa. Výjimkou nejsou preparáty pro podporu pohybového aparátu.

Funkční doplňky stravy

Vysoce kvalitní kloubní výživa je nezbytným prvkem pro zdravý vývoj a funkci pohybového aparátu. Dbejte na přísun živin nejen v období rekonvalescence, nebo potížích s pohybem. Komplex vitamínů a dalších látek podpoří imunitní systém, vyživí klouby a vazy a přispívá ke kvalitnímu prožití spokojeného života Vašeho psa. Dnes už máme na trhu nepřeberné množství preparátů, které můžete svému psovi podat. Jedná se většinou o chuťově atraktivní pamlsky, snacky, vitamínové pasty, sirupy a další formy, které psům náramně chutnají. Vždy záleží na psovi, který přípravek mu bude „vonět“ a zároveň i nevídaně chutnat, takže ani nemusí vědět, že se jedná o doplněk stravy.

Kdy podat kloubní výživu

S výživou pro klouby a vazy lze začít už u štěněte. Vždy je lepší podávat nutné živiny a vitamíny preventivně.

  • Již v útlém věku dbejte na zdravý vývoj a růst kostí, kloubů a vazů.
  • Kloubní preparát podporuje i růst lesklé zdravé srsti a vyživuje kůži.
  • Účinně předchází onemocnění kostí a dalších deformací.
  • Příznivý účinek i na růst zubů.
  • Výživu lze podávat v době rekonvalescence, po úrazech, nemocích a starším psům.
  • Při obezitě a nízké mobilitě.
  • Pro sportující a pracovní psy, nebo při další vysoké fyzické námaze.
  • Plná podpora celkové imunity.
  • Při aktivním způsobu života, nebo sportování.

Radost z pohybu bez bolesti

Věříme, že každý majitel chce svému psovi dopřát komfortní a veselý život plný zábavy. Zařaďte tedy do jídelníčku Vašeho psa kloubní výživu v jakékoliv formě. V krmných granulích se většinou nenachází dostatek látek pro posílení pohybového aparátu. Není tedy nic jednoduššího než zpestřit krmnou dávku o chutné doplňky, na které se bude pes těšit. Mohou chutnat po mase, sýru, nebo mít dokonce ovocnou příchuť. Výběr je již na Vás a chuťových preferencích psího kamaráda.

Vyberte pro Vašeho čtyřnohého miláčka:

Používejte v době tréninku, vysokého fyzického nasazení, sportujícím, nebo pracujícím psům. Zbavte psa ztuhlosti kloubů, svalů, chronických bolestí a navraťte mu jeho pohyblivost a radost z každého dalšího aktivního dne. Držte se správného dávkování s ohledem na konkrétní obtíže, nebo preventivní používání.